Een product vanArk Mission
Menu

Cursus

Cursus Leven in verbondenheid

De cursus Leven in verbondenheid biedt kennis en vaardigheden aan die praktisch toepasbaar zijn bij het opbouwen van goede, gezonde en duurzame relaties. Op deze manier kan eenzaamheid teruggedrongen worden – in de samenleving als geheel, en in kerken in het bijzonder.

Inhoud
AM_VDG_Logo.jpgDe cursus helpt mensen om met elkaar in verbinding te komen en om zo een betere kwaliteit van leven te creëren voor alle generaties. Het helpt mensen te leven zoals we bedoeld zijn: in vriendschappelijke en liefdevolle relaties met elkaar. Iedereen wordt gezien, iedereen telt mee.

De onderwerpen die aan bod komen zijn: verbondenheid, identiteit, communicatie, kwetsbaarheid, ontwikkelingstaken, rouw, genade, intimidatie, omgaan met conflicten, vriendschap in de praktijk.

AM_VDG_Logo.jpgVoor wie?
Ouderlingen, medewerkers van het pastorale team, beleidsmakers, bezoekmedewerkers, gezinnen, en iedereen die ouderen wil bezoeken of contact wil leggen met ouderen. De training bestaat uit vijf cursusavonden of vier dagdelen. Er is in overleg ook een verkorte vorm mogelijk.

Contact
De trainers zijn Helene Akkerman (psycholoog) en Annette Alderden (pastoraal werker).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helene Akkerman, 06 40668456 of mashimka@hotmail.com. Helene Akkerman is psycholoog bij Ma Shimka en ambassadeur voor Ark Mission.